PRETRAGA PO IMENU KUDA

PRETRAŽITE KUDOVE PO ŽUPANIJAMA

FA "Bilje" Bilje

Katalog

  • NAZIV: FA "Bilje" Bilje
  • E-MAIL: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

BIOGRAFIJA

Folklorna skupina Bilje osnovana je u veljači 2005.godine, pri Hrvatsko-mađarskom kulturnom centru u Bilju s ciljem njegovanja tradicijske kulture Hrvatske, kako plesom tako i pjesmom te narodnim običajima kraja iz kojeg dolazi; Baranja, ali i Hrvatske u cijelosti.
Dosadašnjim radom i zalaganjem članova Folklorne skupine ostvareni su mnogobrojni nastupi u Hrvatskoj i inozemstvu ; ( Mađarska, Njemačka) te na domaćoj sceni uzvratni posjeti gostiju iz ostalih folklornih ansambala diljem Hrvatske i inozemstva. Folklorna skupina Bilje broji sveukupno oko 80-ak članova, 30 odraslih i 50-ero djece odnosno mlađe skupine.
Važno je napomenuti da kod mlađe skupine djece ima čak i mlađih od 4 godine. Kod odraslih je članstvo također raznoliko ( što se godina tiče); od 15 – 50 a što samo čini ovu Folklornu skupinu još boljom i zanimljivijom.
Na repertoaru Folklorne skupine su koreografije sa područja Hrvatske ( za sada su to: Slavonija, Baranja, Međimurje, Posavina, Splitske igre) te iz Bačke ( Bunjevački plesovi).Bitno je napomenuti da Folklorna skupina Bilje ima u svome repertoaru također i koreografiju koja prikazuje plesove Podunavskih Švaba; što nije za začuditi budući je Baranja u prošlosti bila naseljena također i njemačkim pukom; pri čemu smo po tome jedina hrvatska folklorna skupina u Osječko-baranjskoj županiji koja u svom repertoaru ima i strane plesove. Sve koreografije ( poštujući pri tome zadane elemente plesa pojedinog područja), su zamisao našeg voditelja gosp.Nedjeljka Hačeka, koji je pravi zaljubljenik u folklor u kojem je već aktivni sudionik više od 25 godina.
Osnovali smo i vlastiti tamburaški orkestar kako bismo što bolje i kvalitetnije predstavljali široj javnosti ljepotu hrvatskog folklora Za dosadašnje nastupe pri izvođenju glazbe uvelike su nam pomogli tamburaši iz susjednih kulturno umjetničkih društava Redovito organiziramo svoj godišnji koncert kao prikaz dosadašnjeg rada ove Folklorne skupine te sudjelujemo u raznim manifestacijama na području Općine Bilje te ostalim događanjima.

banner demo111

demo veci banner1

banner demo111

banner demo111

demo veci banner1

banner demo111

demo veci banner1

banner demo111

banner demo111

banner demo111