PRETRAGA PO IMENU KUDA

PRETRAŽITE KUDOVE PO ŽUPANIJAMA

HKUD "Beli Manastir" Beli Manastir

Katalog

  • NAZIV: HKUD "Beli Manastir" Beli Manastir
  • PREDSJEDNIK: Vladimir Kedmenec
  • DOPREDSJEDNIK: Tomislav Tenjeri
  • TAJNIK / CA: Laura Blagus Tenjeri
  • TELEFON: +385 98 253354 ili +385 99 8347848
  • FAX: +385 31 701349
  • E-MAIL: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

BIOGRAFIJA

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo "Beli Manastir" utemeljeno je 1995. godine. U svom sastavu broji oko 75 aktivnih članova okupljenih u dječjoj plesnoj skupini, reprezentativnom plesnom ansamblu i veteranskoj skupini te u glazbeno-vokalnoj sekciji.

Vizija društva je njegovati folklorne tradicije naših baka i djedova, kao i usmjeravati mlade na kulturno-umjetnički rad u novim društvenim, radnim i životnom sredinama. Utemeljeno i vođeno na takav način, društvo svojim nastupima diljem zemlje i inozemstva predstavlja Baranju i Hrvatsku te njihovo folklorno bogatstvo. Takav rad vode stručni glazbeni i plesni pedagozi, izvođači i brojni entuzijasti.

Brojne koreografije zasnovane su na izvornim glazbenim, plesnim i vokalnim tradicijama područja. Osim diljem Hrvatske, društvo bilježi brojne nastupe u Bosni i Hercegovini, Mađarskoj, Austriji, Njemačkoj, Makedoniji, Francuskoj, Poljskoj i Švicarskoj, na kojima je postignut zavidan uspjeh kod učenih poznavatelja folklorne umjetnosti, kao i kod širih slojeva mnogobrojne publike.

Za dosadašnji rad društvo je dobilo brojna časna priznanja koja krase prostorije društva, a ona se odnose na smotre kulturnog stvaralaštva širom Hrvatske kao i međunarodne festivale i smotre folklora u inozemstvu.

Umjetnički voditelj: Boban Đurić

Sekcije: REPREZENTATIVNA PLESNA SKUPINA, Veterani, Dječja plesna skupina, Tamburaški sastav

banner demo111

demo veci banner1

banner demo111

banner demo111

demo veci banner1

banner demo111

demo veci banner1

banner demo111

banner demo111

banner demo111