PRETRAGA PO IMENU KUDA

PRETRAŽITE KUDOVE PO ŽUPANIJAMA

HKUD "Darda" Darda

Katalog

  • NAZIV: HKUD "Darda" Darda
  • PREDSJEDNIK: Marija Kundih
  • ADRESA: A. Starčevića 32. 31326 Darda
  • FAX: 031/740-862

BIOGRAFIJA

Hrvatsko kulturno- umjetničko društvo "Darda" iz Darde, u Baranji, osnovano je početkom 2000. godine u teškim uvjetima rada nakon povratka iz progonstva. Cilj rada amatera raznih zanimanja, dobi i spola je isti: sačuvati od zaborava kulturnu baštinu, te njegovati sve vrijedno i prepoznatljivo za hrvatski narod.
Danas društvo broji oko 80-tak aktivnih  članova, koji rade u nekoliko sekcija:
· Dječja skupina "Jasprice"- koju čine djeca osnovno- školskog uzrasta, podijeljena u dvije dobne skupine. Voditelji dječjih skupina plesači su odrasle folklorne skupine, koji svoje znanje i ljubav prenose na mlađe naraštaje.
· Tamburaška sekcija-  čine ju članovi koji svojim znanjem imaju važnu ulogu u radu Društva
· Pjevačka i dramska sekcija- čine ju članovi starije dobne skupine, njih dvadesetak, koji pod nadzorom voditelja Stanislava Čamagajevca i Pave Kostolanovića njeguju običaje i pjesmu našeg kraja, kao i cijele Domovine.
· Folklorna sekcija- čini ju 40-tak odraslih članova, koji zajedno s ostalim sekcijama čine cjelinu Društva. Ova sekcija, pod vodstvom Stanislava Čamagajevca, njeguje plesove Baranje, Slavonije, Posavine, Bilogore i Bunjevaca.

HKUD "Darda" je organizator:
     ● Ivanjske smotre folklora (u lipnju),
     ● Dječje smotre folklornog stvaralaštva (u listopadu).  
        Društvo se financira većim dijelom iz proračuna Općine Darda, sponzorstvom građana i poduzeća, sredstvima dobivenim po natječajima iz Županije i Ministarstva kulture i iz članarine članova.

banner demo111

demo veci banner1

banner demo111

banner demo111

demo veci banner1

banner demo111

demo veci banner1

banner demo111

banner demo111

banner demo111