PRETRAGA PO IMENU KUDA

PRETRAŽITE KUDOVE PO ŽUPANIJAMA

KUD "Kondrićani" Kondrić

Katalog

  • NAZIV: KUD "Kondrićani" Kondrić
  • PREDSJEDNIK: Magdalena Nađ
  • DOPREDSJEDNIK: Zdravko Cedli
  • TAJNIK / CA: Đurđica Šimić
  • ADRESA: Glavna 24, Kondrić, 31411 Trnava
  • TELEFON: 892-026, 099 678 6930
  • E-MAIL: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

BIOGRAFIJA

Kud “Kondrićani” dolazi iz malog, prekrasnog, šokačko – slavonskog sela na brdašcu, Kondrića, koje je smješteno na obroncima Dilja, općine Trnava, Osječko – baranjske županije.
Društvo je osnovano 6. siječnja 2001., a djeluje u tri skupine; plesna skupina, pjevačka i tamburaška sekcija.
Kud, danas, broji oko 30-tak aktivnih članova, koji su uvijek redovni i veoma aktivni, kako na probama tako i na samim nastupima. Svaki član daje sve od sebe i na taj način pridonosi dobrobiti društva.
Njegujući pjesmu, plesove i običaje svog sela i zavičaja, nastupili smo na svim većim smotrama Slavonije i Baranje (Brodsko kolo, Đakovački vezovi, Miholjačko sijelo, Ljeto Valpovačko, Vinkovačke jeseni), te diljem Jadrana. Osima u RH, nastupali smo i izvan granica Lijepe naše, kao što su prije svega nastupi u Srbiji, BiH, te Mađarskoj…
Možemo se pohvaliti vrhunskim rezultatima na ocjenjivačkim smotrama, kako sam Kud, tako i pojedinačni članovi koji su uvijek u samom vrhu za Izbor najljepše djevojke, snaše i baje/momka.
Izrazito smo ponosni na našu smotru folklora u selu pod nazivom „Lipanjske večeri“, koja se tradicionalno održava svake godine počevši od 2012. godine. Na njoj su sudjelovala društva iz različitih dijelova Republike Hrvatske, a ujedno se smatra službenim početkom Đakovačkih vezova.

banner demo111

demo veci banner1

banner demo111

banner demo111

demo veci banner1

banner demo111

demo veci banner1

banner demo111

banner demo111

banner demo111