PRETRAGA PO IMENU KUDA

PRETRAŽITE KUDOVE PO ŽUPANIJAMA

KUD "Seljačka sloga" Šljivoševci

Katalog

  • NAZIV: KUD "Seljačka sloga" Šljivoševci
  • PREDSJEDNIK: Ružica Kovačić
  • ADRESA: V.Nazora 49, 31542 Šljivoševci
  • E-MAIL: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

BIOGRAFIJA

KUD „Seljačka sloga“ Šljivoševci osnovan je 17.svibnja 2003.g. s ciljem očuvanja pjesme,plesa,nošnje i običaja svoga njesta, nakon stanke od 30 godina. U društvu radi 50-ak aktivnih članova. Samim pojavljivanjem na pozornicama u Hrvatskoj postigli smo zapažene rezultate već prvim nastupom u srpnju 2003.g. na Đakovačkim vezovima kada su naš momak i snaša ponijeli titulu najljepših u svojim kategorijama.
U mjesecu veljači 2004.g. na priredbi „Mladost i ljepota Slavonije“ u Starim Mikanovcima naša snaša izabrana je za najljepšu u Slavoniji, a u veljači 2005.g. istu titulu ponijela je i naša djevojka.
Godine 2003.,2004. i 2005. ženska pjevačka skupina KUD-a osvojila je 3.mjesto na smotri pjevačkih skupina Osiječko-baranjske županije, te istu županiju predstavljala na smotri „Alaj pjevam i pjevati znadem...“ u Slavonskom Brodu.
2006. godine, u Starim Mikanovcima, momak u šljivoševačkoj nošnji bubnjara osvaja 2.mjesto, a 2007. snaša u zimskoj nošnji osvaja 3.mjesto.
Društvo je organizator smotre folklora u Šljivoševcima pod nazivom „Suncokret mi urodio diko...“
KUD „Seljačka sloga“ Šljivoševci je proteklih bio sudionik i rado viđen gost na 100-tinjak pozornica diljem Hrvatske.
2005.g. od 04. do 09. srpnja KUD je bio predstavnik Republike Hrvatske na međunarodnom festivalu „Akademicky Zvolen A-Z 2005.“ u Slovačkoj gdje smo izvodili plesove regija Slavonije i Baranje. Naš primaš (svirač na primi) dobio je Grand-prix festivalskog žirija za najboljeg solista svirača na festivalu, a koreografija „Idu nama svi svatovi“ Grand-prix za najbolju scensku izvedbu.
Početkom kolovoza 2006. KUD predstavlja RH na festivalu u Mađarskoj na Balatonu, a iste godine KUD je bio sudionik državne smotre folklora Republike Hrvatske „Vinkovačke jeseni“ u Vinkovcima.
Mjeseca srpnja 2007. godine KUD „Seljačka sloga“ Šljivoševci je bio predstavnik Osiječko-baranjske županije na 41. međunarodnoj smotri folkolora u Zagrebu.
Napominjemo da je ovo Društvo nastalo na korijenima Društva koje se ugasilo 1971. godine gušenjem Hrvatskog proljeća. Također, u Društvu postoje oni koji su i prije 30-ak godina bili članovi istog te još po sjećanju prenose dio povijesti,a na ovaj je način čuvaju za budućnost.

banner demo111

demo veci banner1

banner demo111

banner demo111

demo veci banner1

banner demo111

demo veci banner1

banner demo111

banner demo111

banner demo111